Aktualności

Szanowni Państwo
Grono Pedagogiczne, Pracownicy Administracji i Obsługi,
Drodzy Rodzice i Kochani Uczniowie!

 

Ten rok szkolny zaczął się jak każdy inny. Spotkaliśmy się w murach naszej szkoły, by wspólnie poznawać świat, nabywać umiejętności niezbędne do funkcjonowania w dorosłym życiu.
Jednak w marcu wszystko się zmieniło. Zamiast lekcji w szkole - zdalne nauczanie, zamiast rozmów i śmiechów na przerwach - izolacja. Mimo, że każdy przebywał w swoim domu, był to czas wytężonej pracy. I chociaż wydawało się to trudne - udowodniliście, że nie ma dla Was rzeczy niemożliwych. Byliście otwarci na nowe sposoby przekazywania wiedzy. Pomimo trudności i przeciwności nie poddaliście się i wspólnie dobrnęliśmy do końca. Wszyscy zdobyliśmy nowe doświadczenia i umiejętności.

Jesteśmy z Was dumni.

Dziękujemy Rodzicom za ogromny wkład w dyscyplinowanie swoich dzieci i współdziałanie przy realizacji zdalnego nauczania.

Dziękujemy Nauczycielom za troskę o Was, za zdalne przygotowanie Uczniów do egzaminów - maturalnego i zawodowego, za codzienną troskę o każdego z uczniów w czasie zdalnego nauczania oraz za trud związany z wychowaniem młodego pokolenia.

Dziękujemy Wszystkim za ten rok, który pomimo niesprzyjających okoliczności, spędziliśmy wspólnie.

Przed Wami zasłużony wypoczynek - wakacje.
Życzymy Wam, by były to miesiące wytchnienia i nabrania nowych sił, aktywnego spędzania wolnego czasu, odpoczynku w gronie najbliższych.
Bawcie się dobrze, ale pamiętajcie o swoim bezpieczeństwie.
Do zobaczenia we wrześniu


Dyrekcja Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej
Dyrektor Grażyna Pelka
Wicedyrektor Kazimiera Ciszek - Jadach
Kierownik Szkolenia Praktycznego Wojciech Frankowski

 

 

Dyrektor Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej informuje, że zakończenie roku szkolnego 2019/2020 odbędzie się 26 czerwca i będzie przebiegało według harmonogramu dołączonego poniżej.
Uczniowie przychodzą na spotkanie punktualnie i w wyznaczone miejsce, aby uniknąć niepotrzebnych zgromadzeń.
Podczas pobytu na terenie szkoły stosujemy się do wytycznych GIS- uczniowie przychodzą w maseczkach, przy wejściu dezynfekują ręce i zachowują odstęp co najmniej 1,5 m.
Uczniowie odbierają świadectwa od wychowawcy - każdy pojedynczo z zachowaniem odpowiedniej odległości i z użyciem odpowiedniej maski i rękawiczek gumowych.
W ewidencji świadectw uczniowie podpisują odbiór, KAŻDY POWINIEN MIEĆ SWÓJ DŁUGOPIS.

UWAGA! Po świadectwo przychodzi tylko osoba zdrowa, bez objawów sugerujących chorobę zakaźną. Do szkoły nie może przyjść osoba , która jest na kwarantannie lub przebywa w domu z osobą objętą izolacją lub kwarantanną.
 

Grażyna Pełka

 

38 uczniów naszej szkoły przystąpiło do kursu online "Wprowadzenie do Cyberbezpieczeństwa" w ramach Lokalnej Akademii Cisco.

Kurs odbywa się w trybie samodzielnej nauki on-line oraz kończył się certyfikatem

Uczniowie wykazali się umiejętnościami w wyjaśnianiu następujących zagadnień:

  • Zagrożenia cybernetyczne i ich wpływ na świat współczesny.
  • Podatność sieci komputerowych na ataki.
  • Wpływ cyberataków na różne gałęzie gospodarki.
  • Polityka Cisco wobec wykrywania zagrożeń i ochrony przed nimi.
  • Dlaczego popyt na specjalistów ds. cyberbezpieczeństwa rośnie.
  • Certyfikacja z obszaru bezpieczeństwa IT.

 

15 osób uzyskało certyfikat ukończenia kursu.

 

Gratulacjemy

Marek Wilk

 

Nasi uczniowie kształcący się w zawodzie technik logistyk w roku szkolnym 2019/2020 uczestniczyli w cyklu webinarów ,,Logistyka dla technika" zorganizowanym przez Sieć Badawczą ŁUKASIEWICZ – Instytutu Logistyki i Magazynowania w Poznaniu.

 

 

Nauczyciele przedmiotów logistycznych

 

W dniu 17 czerwca 2020, odbył się SZKOLNY KONKURS LOGISTYCZNY ONLINE o tytuł MISTRZA LOGISTYKI, którego uczestnikami byli uczniowie kształcący się w zawodzie technik logistyk.

Na teście pojawiły się pytania z magazynowania, transportu, opakowań, kodów kreskowych oraz kosztów.

Tytuł MISTRZA LOGISTYKI Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej zdobyły, aż trzy osoby:

Czaja Julia III E,

Surowiec Andżelika II C,

Czajkowska Weronika I Eg.

 

Drugie miejsce:

Kosiorowska Natalia z II C.

 

Trzecie miejsce:

Czachor Karolina z III E,

Chruściel Martyna z I Eg,

Chruściel Justyna z I Eg.

 

Gratulujemy!!

Dziękujemy za udział wszystkim uczestnikom.

 

Organizatorzy konkursu:

Nauczyciele  przedmiotów logistycznych

Gabriela Depa klasa II C

 

 

 

 

Zostały już opublikowane nowe wytyczne do organizacji i przeprowadzenia egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dlatego proszę wszystkich zdających o zapoznanie się z komunikatem. Obowiązują obostrzenia sanitarne ogłoszone przez MEN ,CKE i GIS
w związku z pandemią COVID-19.

W tej nadzwyczajnej  sytuacji przekazuję zasady zachowania podczas egzaminów:

  1. Na egzamin przychodzą wyłącznie osoby zdrowe, bez objawów sugerujących chorobę zakaźną.

  2. Do szkoły przychodzicie w  maseczkach.

  3. Przed wejściem zachowujecie bezpieczną odległość od 1,5 m do 2 m i dezynfekujecie ręce.

  4. Przynosicie własne przybory:

  5. etap pisemny – czarne długopisy, kalkulatory proste,

  6. etap praktyczny – czarne długopisy oraz przybory wymienione w komunikacje dyrektora CKE z 20 maja 2020 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych,
    z których mogą korzystać zdający w części praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w sesji czerwiec-lipiec 2020 r.

  7. Każdy uczeń może wnieść na salę egzaminacyjną butelkę wody mineralnej (0,5 litra).

  8. Wszystkie rzeczy osobiste (torebki, ubrania, przyniesione z domu kanapki) zostawiacie
    we wskazanych pomieszczeniach.

  9. W dniu egzaminu zostaną Wam rozdane naklejki z kodem szkoły, z kodem ucznia
    i peselem (trzeba sprawdzić jego poprawność z dowodem osobistym, który musicie posiadać).

  10. W szkole poruszacie się po wyznaczonych szlakach komunikacyjnych.

  11. W czasie egzaminu możecie zdjąć maseczki, zakładacie je, gdy podchodzi do Was nauczyciel odbierając arkusz, gdy wychodzicie do toalety i po wyjściu z sali egzaminacyjnej po skończonym egzaminie.

  12. Gdy zdajecie dwa egzaminy w jednym dniu możecie opuścić szkołę i wrócić przed kolejnym  egzaminem, w przerwie możecie zjeść kanapkę przyniesioną z domu.

 

Na egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie – ETAP PISEMNY - 10.00
w dniu 23.06.2020 r. (wtorek)przychodzicie do szkoły o godz. 9.00
i wchodzicie następującymi wejściami:

 

wejście od strony parkingu przy Szkole Muzycznej

wejściem od strony placu wewnętrznego przy sali nr 17

głównym wejściem do szkoły

wejściem
od dziedzińca szkolnego

Zdający
na egzamin

AU.22 – Obsługa magazynów
(sala gimnastyczna)

MG.19 – Użytkowanie obrabiarek skrawających (sala nr 17)

BD.31 – Wykonywanie pomiarów sytuacyjnych, wysokościowych
i realizacyjnych oraz opracowywanie wyników tych pomiarów
(sala nr 33)

MG.19 – Użytkowanie obrabiarek skrawających
(sala nr 27)

A.13 – Wytwarzanie wyrobów stolarskich (sala nr 18)

EE.08 – Montaż
i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci (sala nr 34 –
27 zdających)

EE.08 – Montaż
i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci (sala nr 28 –
1 zdający)

AU.20 – Prowadzenie sprzedaży (sala nr 29)

BD.04 Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych
i wykończeniowych (sala nr 35)

TG.12 – Planowanie i realizacja usług
w recepcji
(sala nr 41)

BD.29 – Wykonywanie
i kontrolowanie robót konstrukcyjno-budowlanych (sala nr 30)

MG. 18 Diagnozowanie
i naprawa podzespołów
o zespołów pojazdów samochodowych
(sala nr 31)

 

Na egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie – ETAP PISEMNY - 12.00
w dniu 23.06.2020 r. (wtorek)przychodzicie do szkoły o godz. 11.00
i wchodzicie następującymi wejściami:

 

 

wejściem od strony placu wewnętrznego przy sali nr 17

głównym wejściem
do szkoły

Zdający
na egzamin

A.50 – Organizacja
i prowadzenie procesów przetwarzania drewna (sala nr 20)

EE.02 – Montaż uruchamianie i konserwacja urządzeń i systemów mechatronicznych (sala 34)

AU.21 – Wykonywanie zabiegów fryzjerskich (sala 34)

 

9. Na egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie – ETAP PRKATYCZNY należy zgłaszać się na godzinę przed egzaminem oraz wchodzić do szkoły tylko wejściem głównym.

10. Po zajęciu miejsc w salach, możecie zdjąć maseczki, możecie posiadać przyłbice.

11. W przypadku złego samopoczucia, należy ten fakt zgłosić nauczycielowi; uczeń zostanie umieszczony w przygotowanej izolatce, powiadomieni zostaną rodzice i odpowiedzialne służby (WIS, Sanepid).

12. Do szkoły NIE MOŻECIE wnosić i używać telefonów komórkowych, książek, maskotek.       

13. Proszę o bezwzględne stosowanie się do zasad obowiązujących w czasie pandemii zarówno w stosunku do  koleżanek i kolegów, jak również nauczycieli i innych pracowników  szkoły. Szczegółowe informacje dotyczące organizacji i zachowania w czasie egzaminów znajdują się na stronach CKE,MEN. Znajdują się tam również zalecenia  Głównego Inspektora Sanitarnego.

 

Wytyczne dotyczące organizowania i przeprowadzania w egzaminów.

 

                                                          Grażyna Pełka

Dyrektor Zespołu Szkół Technicznych

im. Bohaterów Września 1939 r.

w Kolbuszowej

 

 

 

 

 

Biblioteka szkolna otwarta jest od 8:00-13:00

 

Prosimy o zwrot książek z zachowaniem obowiązujących zasad bezpieczeństwa

 

Wyjątkowo w roku szkolnym 2019/2020 nie podpisujemy obiegówek szkolnych

 

 

 

Polish English French German Italian Russian

 

 

 

 

 

Losowe zdjęcie

Osób online

Odwiedza nas 929 gości oraz 0 użytkowników.

Firmy przyjazne szkole














 



 


 




PPUH Zakład Krawiecki S.C. Margo


Meble i wyroby z drewna E.Kołodziej


Pług - Spółdzielnia Pracy Handlowo - Produkcyjna


Firma Budowlana EFEKT S.c.


AS-PART firma handlowo-usługowa Joanna Baran

 
Discover the ultimate life hacks, delicious recipes, and expert gardening tips on our website. Whether you're looking for quick kitchen tips or want to grow your own garden, we've got you covered. From easy DIY projects to time-saving cooking tricks, we have everything you need to make your life easier and more enjoyable. Explore our site and start living your best life today! Intoxicatingly Delicious: A Recipe Eight Common Misconceptions About New Construction: It's Time to Set Transforming Mackerel: The 8 Surprising Items You Shouldn't Clean The Importance of Seeking 5 Harsh Realities About Marriage That Psychologists Ultimate Easter Starting Spring Cleaning: Fluffy Ciabatta: The Using Retinol for Sensitive Skin: What Riveting New Netflix Series That 7 Effective Tricks for Creating More Space in Top Tips from an Expert: Should 5 Simple Reasons Why You Want to Discover the Top Foods for Reducing Inflammation 5 Time-saving Cleaning Hacks for Busy The Morning Call: Deciphering The Silent Health Threat in Your Home: The Dangers Gentle Easter "Raffaello" Curd Delight: No-Bake Recipe You Need to Vibrating Pillows: The Key to Healthy Why Adult Children Struggle to Show Respect Unleash Easter Delight: Crafting Chocolate Eggs for Kids and Recovery from Varieties of Plant Greenhouses: Understanding the Differences and Exploring Tips for Buying Second Hand Furniture: A Guide to The Truth About Ultra-Filtered Delicious and Juicy Chicken Roll Recipe with Delicate Flavour Signs of Unhappiness: 6 Warning Exploring the Benefits of WERZALIT Window Coverings Lazy Cleaning: 5 Simple Maximizing Potato Harvest: Optimal Pillow Lazy Belyashi: A Quick and Easy Recipe Unveiling the Hazards: 5 Risks to Your Face Discover the best tips and tricks for a better life with our collection of life hacks, culinary secrets, and helpful articles about gardening. Whether you're looking for quick and easy recipes, time-saving strategies, or advice for growing a bountiful garden, you'll find it all here. Explore our site for expert advice on everyday tasks, delicious dishes, and green-thumbed guidance. Let's make life easier and more enjoyable together!