Aktualności

Zespół Szkół Technicznych im. Bohaterów Września 1939 r. w Kolbuszowej ‒
po raz kolejny w projekcie ERASMUS+

 

 

Szansa na zdobycie międzynarodowego doświadczenia zawodowego!

 

            Miło nam poinformować, że w konkursie ogłoszonym przez Narodową Agencję  w ramach programu Erasmus+ Zespół Szkół Technicznych otrzymał dofinansowanie w wysokości 113 654 €  na kolejny projekt pt. "Z Eko-Europą do sukcesu zawodowego".

 

            Projekt realizowany będzie w latach 2020-2022 i jego głównym celem jest zdobycie doświadczenia zawodowego gwarantującego dostęp do nowoczesnych technologii, podniesienie kompetencji językowych oraz zapoznanie się z europejskimi standardami ekologicznego funkcjonowania szwedzkich i austriackich przedsiębiorstw.

 

            W projekcie weźmie udział 45 uczniów naszej szkoły. Uczniowie uczący się w zawodzie technik hotelarstwa wyjadą na 4-tygodniowe praktyki do Pensjonatu Imbachhorn w Austrii. Natomiast uczniowie uczący się w zawodzie technik logistyk, technik informatyk, technik budownictwa oraz technik usług fryzjerskich odbędą
3-tygodniowe staże zawodowe w Szwecji.

 

            Zagraniczne staże zawodowe to wyjątkowa szansa na:

 

-podniesienie kompetencji języka angielskiego zawodowego, jako nieodłącznego elementu poruszania się po europejskim rynku,

-wykorzystanie nabytej w szkole wiedzy teoretycznej w praktyce w naturalnych warunkach, co da kompleksowe przygotowanie uczniów do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe,

-zwiększenie szans na zatrudnienie naszych absolwentów na krajowym i europejskim rynku pracy,

-poznanie tradycji i kultury krajów goszczących,

-zwiększenie tolerancji, otwartości i wrażliwości międzykulturowej,

-nawiązanie międzynarodowych kontaktów oraz przeżycie niezapomnianych chwil.

 

            Zapraszamy do uczestnictwa w projekcie już od września 2020 r. uczniów naszej szkoły oraz wszystkich tych, którzy pragną dołączyć do naszej społeczności po szkole podstawowej.

 

 

Zespół ds. projektów europejskich:

 

Dyrektor Szkoły Grażyna Pełka

Bożena Twardowska

Anna Korbecka

Robert Serafin

Szanowni Państwo
Grono Pedagogiczne, Pracownicy Administracji i Obsługi,
Drodzy Rodzice i Kochani Uczniowie!

 

Ten rok szkolny zaczął się jak każdy inny. Spotkaliśmy się w murach naszej szkoły, by wspólnie poznawać świat, nabywać umiejętności niezbędne do funkcjonowania w dorosłym życiu.
Jednak w marcu wszystko się zmieniło. Zamiast lekcji w szkole - zdalne nauczanie, zamiast rozmów i śmiechów na przerwach - izolacja. Mimo, że każdy przebywał w swoim domu, był to czas wytężonej pracy. I chociaż wydawało się to trudne - udowodniliście, że nie ma dla Was rzeczy niemożliwych. Byliście otwarci na nowe sposoby przekazywania wiedzy. Pomimo trudności i przeciwności nie poddaliście się i wspólnie dobrnęliśmy do końca. Wszyscy zdobyliśmy nowe doświadczenia i umiejętności.

Jesteśmy z Was dumni.

Dziękujemy Rodzicom za ogromny wkład w dyscyplinowanie swoich dzieci i współdziałanie przy realizacji zdalnego nauczania.

Dziękujemy Nauczycielom za troskę o Was, za zdalne przygotowanie Uczniów do egzaminów - maturalnego i zawodowego, za codzienną troskę o każdego z uczniów w czasie zdalnego nauczania oraz za trud związany z wychowaniem młodego pokolenia.

Dziękujemy Wszystkim za ten rok, który pomimo niesprzyjających okoliczności, spędziliśmy wspólnie.

Przed Wami zasłużony wypoczynek - wakacje.
Życzymy Wam, by były to miesiące wytchnienia i nabrania nowych sił, aktywnego spędzania wolnego czasu, odpoczynku w gronie najbliższych.
Bawcie się dobrze, ale pamiętajcie o swoim bezpieczeństwie.
Do zobaczenia we wrześniu


Dyrekcja Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej
Dyrektor Grażyna Pelka
Wicedyrektor Kazimiera Ciszek - Jadach
Kierownik Szkolenia Praktycznego Wojciech Frankowski

 

 

Dyrektor Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej informuje, że zakończenie roku szkolnego 2019/2020 odbędzie się 26 czerwca i będzie przebiegało według harmonogramu dołączonego poniżej.
Uczniowie przychodzą na spotkanie punktualnie i w wyznaczone miejsce, aby uniknąć niepotrzebnych zgromadzeń.
Podczas pobytu na terenie szkoły stosujemy się do wytycznych GIS- uczniowie przychodzą w maseczkach, przy wejściu dezynfekują ręce i zachowują odstęp co najmniej 1,5 m.
Uczniowie odbierają świadectwa od wychowawcy - każdy pojedynczo z zachowaniem odpowiedniej odległości i z użyciem odpowiedniej maski i rękawiczek gumowych.
W ewidencji świadectw uczniowie podpisują odbiór, KAŻDY POWINIEN MIEĆ SWÓJ DŁUGOPIS.

UWAGA! Po świadectwo przychodzi tylko osoba zdrowa, bez objawów sugerujących chorobę zakaźną. Do szkoły nie może przyjść osoba , która jest na kwarantannie lub przebywa w domu z osobą objętą izolacją lub kwarantanną.
 

Grażyna Pełka

 

38 uczniów naszej szkoły przystąpiło do kursu online "Wprowadzenie do Cyberbezpieczeństwa" w ramach Lokalnej Akademii Cisco.

Kurs odbywa się w trybie samodzielnej nauki on-line oraz kończył się certyfikatem

Uczniowie wykazali się umiejętnościami w wyjaśnianiu następujących zagadnień:

  • Zagrożenia cybernetyczne i ich wpływ na świat współczesny.
  • Podatność sieci komputerowych na ataki.
  • Wpływ cyberataków na różne gałęzie gospodarki.
  • Polityka Cisco wobec wykrywania zagrożeń i ochrony przed nimi.
  • Dlaczego popyt na specjalistów ds. cyberbezpieczeństwa rośnie.
  • Certyfikacja z obszaru bezpieczeństwa IT.

 

15 osób uzyskało certyfikat ukończenia kursu.

 

Gratulacjemy

Marek Wilk

 

Nasi uczniowie kształcący się w zawodzie technik logistyk w roku szkolnym 2019/2020 uczestniczyli w cyklu webinarów ,,Logistyka dla technika" zorganizowanym przez Sieć Badawczą ŁUKASIEWICZ – Instytutu Logistyki i Magazynowania w Poznaniu.

 

 

Nauczyciele przedmiotów logistycznych

 

Polish English French German Italian Russian

 

 

 

 

 

Losowe zdjęcie

Osób online

Odwiedza nas 824 gości oraz 0 użytkowników.

Firmy przyjazne szkole














 



 


 




PPUH Zakład Krawiecki S.C. Margo


Meble i wyroby z drewna E.Kołodziej


Pług - Spółdzielnia Pracy Handlowo - Produkcyjna


Firma Budowlana EFEKT S.c.


AS-PART firma handlowo-usługowa Joanna Baran

 
10 puikių virtuvės patarimų, kurie pakeis jūsų maisto gaminimo būdą! Atraskite naujus receptus ir išmokite, kaip nešvaistyti maisto produktų. Pasimokykite kaip priežiūrėti savo sodą ir pasėti daržoves tąsą metų sezonui. Sužinokite, kaip išnaudoti natūralius ingredientus maisto gamyboje ir kita daugelis naudingų patarimų! Sparti 7 klaidos, kurios padaro net brangiausią Ką moterys neturėtų daryti: 6 DENTIUM implantacijos klinikoje NAVA: kokybiški ir patikimi sprendimai Kaip teisingai nuvalyti televizoriaus ir monitoriaus 6 priežastys, Postų kopūstų Kuchyně může "zabít" dolní část zad: Saugumas svarbiausia: kur laikyti kiaušinius ir ką reikia stebėti Šis įprotis nyksta mūsų santykius: ką reikia Kaip gerai miegoti net po vakaro suvartojus alkoholio: Snausti ne miegoti: 9 kūrybiškių idėjų, Wi-Fi signalas gali blogėti dėl Sultingi vištienos šlaunelės su aštriu padažu: įdomus ir paprastas receptas 6 pagrindinės konfliktų priežastys santuokoje ir kaip joms išvengti: Griebiate rūpesčius: kuriomis dienomis griežtai draudžiama keisti lovą. : "Ne tik maistas. 5 neakivaizdžios svorio padidėjimo priežastys Kokios gėlės sodinti ant palanges, kad namas būtų gražiausias? Žmonės su šiais vardais 4 būdai, kaip auklėti emocinį intelektą turinčius vaikus: Kaip kepti grybus su svogūnais: šią Ką jūsų širdžiai žaloja: kardiologai pavadino 6 įprotių, nuo Ignoravimas kainuos brangiai: kodėl kambario kampas drėgna Kaip išlaikyti Gražūs žudikai: Kaip nubausti Пагалба для ўсіх: лайфхакі, рэцэпты і карысныя артыкулы пра гарад на вашай гаспадыні