Aktualności

 

W dniu 21 maja 2010r. Judyta Żądło z kl. I LP i Ewelina Kwaśnik z kl. I TH odebrały dyplomy i nagrody w konkursie wojewódzkim LOP w kategorii prac plastycznych na temat: Woda i życie wokół niej. Praca Judyty Żądło otrzymała I miejsce, a Eweliny Kwaśnik II miejsce. Nagrodami były książki o tematyce malarskiej, pastele, płyty CD z filmami przyrodniczymi oraz gadżety przyrodnicze.

 

Ewelina Kwaśnik i Aleksandra Mazur kl. I TH

Dnia 15.06.2010 r. (wtorek) od godziny 8.00 w sali 45, odbędą się konsultacje przed egzaminem zawodowym dla technika informatyka.

Zapraszamy.

 

Materiały dla Technikum Informatycznego - egzaminy zawodowe

 

 

 

 

 

W środę tj. 26 maja 2010 r.  o godzinie 16.00 odbędzie się wywiadówka szkolna.

 

 

 

{joomplu:354 left}30 kwietnia pierwsze klasy technikum hotelarskiego uczestniczyły w wycieczce do standaryzowanych obiektów hotelarskich. Uczniowie zapoznali się z bazą, standardem i zakresem świadczonych usług w 3* hotelu "Cztery Pory Roku" w Rudnej Mała k.Rzeszowa i 4* hotelu "Dwór Ostoya" w Jasionce.

Oba hotele zrobiły na nas wrażenie nie tylko pod względem architektonicznym i gustownie urządzonych wnętrz, ale również ze względu na rzetelną, miłą i kompetentną obsługę gości i przyjezdnych. Uczennice mogły porównać różnice w standardach hoteli 3* i 4*, w niedługiej przyszłości będą miały okazję sprostać zadaniom pracy hotelarza podczas praktyk zawodowych.

Wyjazd do hoteli pozwolił nie tylko przyjrzeć się pracy obsługi hotelowej, ale uświadomił również uczniom potrzebę kształcenia praktycznych umiejętności zawodowych, by w przyszłości sprostać zadaniom hotelarza.

Sprawozdanie z imprez szkolnych i powiatowych związanych z promocją zdrowego stylu  życia i odżywiania, które odbyły się w Zespole Szkół Technicznych w Kolbuszowej  w roku szkolnym 2009/10 w ramach Programu Szkoły Promującej Zdrowie

 

Pierwszą imprezą, która odbyła się w naszej szkole był szkolny konkurs na temat zdrowego odżywiania, który odbył się 12 marca 2010 roku. W konkursie wzięło udział 28 osób z klas II TI, II TO/TD/ I TH/ III Lpb    i III Lpa.  Młodzież rozwiązywała testy związane z problematyką prawidłowego odżywiania. Wyniki konkursu przedstawiały się następująco:

 

I miejsce Bajor Monika III Lpb

I miejsce Surowiec Marzena II TO/TD

II miejsce Kulig Alicja III Lpa

II miejsce Guźda Aneta II TO/TD

III miejsce Rożek Krystyna I TH

Wyróżnienie Kowalska Anna III Lpa

Wyróżnienie Biesiadecka Wioletta III Lpb

 

 

 

{joomplu:270 left}My, uczniowie i nauczyciele,

Zespołu Szkół Technicznych im. Bohaterów Września 1939r. w Kolbuszowej

pochylamy się z szacunkiem nad mogiłami ofiar zbrodni katyńskiej, uczestnicząc z powagą w "Lekcji historii"  ku pamięci ofiar Katynia, Starobielska, Ostaszkowa. Chcemy, aby pamięć o tej straszliwej zbrodni była żywa w kolejnych pokoleniach polskiego narodu. Chcemy zachować pamięć o wojsku, które nie poległo, lecz zostało skrytobójczo zamordowane strzałem w tył głowy, o wymordowaniu polskiej inteligencji, lekarzy, naukowców, artystów, duchownych, dyplomatów. Tam na nieludzkiej ziemi, zabito wiarę, nadzieję, miłość. Jednym strzałem w tył głowy...

 

 

 

Polish English French German Italian Russian

 

 

 

 

 

Losowe zdjęcie

Osób online

Odwiedza nas 854 gości oraz 0 użytkowników.

Firmy przyjazne szkole














 



 


 




PPUH Zakład Krawiecki S.C. Margo


Meble i wyroby z drewna E.Kołodziej


Pług - Spółdzielnia Pracy Handlowo - Produkcyjna


Firma Budowlana EFEKT S.c.


AS-PART firma handlowo-usługowa Joanna Baran

 
Jak zlepšit svůj život díky jednoduchým trikům a chytrostem, najdete na našem webu! Naučte se nové recepty a praktické tipy pro vaření, stejně jako užitečné rady pro pěstování zahradních plodin. Buďte inspirací pro svůj domov a získejte užitečné znalosti pro každodenní život! Jahody: dokonalá sladkost v Chutné a cenově dostupné předkrmy pro Fantastické recepty na Marinádou zalitá polévka: nejlepší volba pro Jak připravit lahodné kuřecí nugety: krok za : "Шеф-повар из Силезии раскроет секрет рецепта клецелек Jak nepokazit Jak připravit osvěžující Podzimní houbová příloha s omáčkou Brambory francouzského typu: symfonie křupavosti jako náhrada palačinek Siláž je zlatý sklad Jak připravit Babička na Marináda od babičky: Tajemství křupavých okurek Jak jíst mango? Nevěděli jste, že z manga se dá Červený boršč Rychlá holandská omáčka: Ideální recept nejenom na chřest. Nepřekvapíte se Křenový dip pro nakládané okurky: nová chuťová exploze! Jak připravit česnekovou omáčku Tradiční slezská specialita: Vyměňte klasiku za vydatný kastrol s Získejte užitečné tipy a triky pro každodenní život, lahodné recepty a užitečné články o zahradničení na našem webu. Buďte inspirativní a objevujte nové způsoby, jak vylepšit svůj život a vytvořit skvělé pokrmy z čerstvých surovin ze zahrady. Sledujte nás a buďte vždy na vrcholu všech nových informací.