Aktualności

 

 

ZAPISY ONLINE

 

                                               

 
 

Zespół Szkół Technicznych im. Bohaterów Września 1939 r. w Kolbuszowej ‒
po raz kolejny w projekcie ERASMUS+

 

 

Szansa na zdobycie międzynarodowego doświadczenia zawodowego!

 

            Miło nam poinformować, że w konkursie ogłoszonym przez Narodową Agencję  w ramach programu Erasmus+ Zespół Szkół Technicznych otrzymał dofinansowanie w wysokości 113 654 €  na kolejny projekt pt. "Z Eko-Europą do sukcesu zawodowego".

 

            Projekt realizowany będzie w latach 2020-2022 i jego głównym celem jest zdobycie doświadczenia zawodowego gwarantującego dostęp do nowoczesnych technologii, podniesienie kompetencji językowych oraz zapoznanie się z europejskimi standardami ekologicznego funkcjonowania szwedzkich i austriackich przedsiębiorstw.

 

            W projekcie weźmie udział 45 uczniów naszej szkoły. Uczniowie uczący się w zawodzie technik hotelarstwa wyjadą na 4-tygodniowe praktyki do Pensjonatu Imbachhorn w Austrii. Natomiast uczniowie uczący się w zawodzie technik logistyk, technik informatyk, technik budownictwa oraz technik usług fryzjerskich odbędą
3-tygodniowe staże zawodowe w Szwecji.

 

            Zagraniczne staże zawodowe to wyjątkowa szansa na:

 

-podniesienie kompetencji języka angielskiego zawodowego, jako nieodłącznego elementu poruszania się po europejskim rynku,

-wykorzystanie nabytej w szkole wiedzy teoretycznej w praktyce w naturalnych warunkach, co da kompleksowe przygotowanie uczniów do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe,

-zwiększenie szans na zatrudnienie naszych absolwentów na krajowym i europejskim rynku pracy,

-poznanie tradycji i kultury krajów goszczących,

-zwiększenie tolerancji, otwartości i wrażliwości międzykulturowej,

-nawiązanie międzynarodowych kontaktów oraz przeżycie niezapomnianych chwil.

 

            Zapraszamy do uczestnictwa w projekcie już od września 2020 r. uczniów naszej szkoły oraz wszystkich tych, którzy pragną dołączyć do naszej społeczności po szkole podstawowej.

 

 

Zespół ds. projektów europejskich:

 

Dyrektor Szkoły Grażyna Pełka

Bożena Twardowska

Anna Korbecka

Robert Serafin

Szanowni Państwo
Grono Pedagogiczne, Pracownicy Administracji i Obsługi,
Drodzy Rodzice i Kochani Uczniowie!

 

Ten rok szkolny zaczął się jak każdy inny. Spotkaliśmy się w murach naszej szkoły, by wspólnie poznawać świat, nabywać umiejętności niezbędne do funkcjonowania w dorosłym życiu.
Jednak w marcu wszystko się zmieniło. Zamiast lekcji w szkole - zdalne nauczanie, zamiast rozmów i śmiechów na przerwach - izolacja. Mimo, że każdy przebywał w swoim domu, był to czas wytężonej pracy. I chociaż wydawało się to trudne - udowodniliście, że nie ma dla Was rzeczy niemożliwych. Byliście otwarci na nowe sposoby przekazywania wiedzy. Pomimo trudności i przeciwności nie poddaliście się i wspólnie dobrnęliśmy do końca. Wszyscy zdobyliśmy nowe doświadczenia i umiejętności.

Jesteśmy z Was dumni.

Dziękujemy Rodzicom za ogromny wkład w dyscyplinowanie swoich dzieci i współdziałanie przy realizacji zdalnego nauczania.

Dziękujemy Nauczycielom za troskę o Was, za zdalne przygotowanie Uczniów do egzaminów - maturalnego i zawodowego, za codzienną troskę o każdego z uczniów w czasie zdalnego nauczania oraz za trud związany z wychowaniem młodego pokolenia.

Dziękujemy Wszystkim za ten rok, który pomimo niesprzyjających okoliczności, spędziliśmy wspólnie.

Przed Wami zasłużony wypoczynek - wakacje.
Życzymy Wam, by były to miesiące wytchnienia i nabrania nowych sił, aktywnego spędzania wolnego czasu, odpoczynku w gronie najbliższych.
Bawcie się dobrze, ale pamiętajcie o swoim bezpieczeństwie.
Do zobaczenia we wrześniu


Dyrekcja Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej
Dyrektor Grażyna Pelka
Wicedyrektor Kazimiera Ciszek - Jadach
Kierownik Szkolenia Praktycznego Wojciech Frankowski

 

 

Dyrektor Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej informuje, że zakończenie roku szkolnego 2019/2020 odbędzie się 26 czerwca i będzie przebiegało według harmonogramu dołączonego poniżej.
Uczniowie przychodzą na spotkanie punktualnie i w wyznaczone miejsce, aby uniknąć niepotrzebnych zgromadzeń.
Podczas pobytu na terenie szkoły stosujemy się do wytycznych GIS- uczniowie przychodzą w maseczkach, przy wejściu dezynfekują ręce i zachowują odstęp co najmniej 1,5 m.
Uczniowie odbierają świadectwa od wychowawcy - każdy pojedynczo z zachowaniem odpowiedniej odległości i z użyciem odpowiedniej maski i rękawiczek gumowych.
W ewidencji świadectw uczniowie podpisują odbiór, KAŻDY POWINIEN MIEĆ SWÓJ DŁUGOPIS.

UWAGA! Po świadectwo przychodzi tylko osoba zdrowa, bez objawów sugerujących chorobę zakaźną. Do szkoły nie może przyjść osoba , która jest na kwarantannie lub przebywa w domu z osobą objętą izolacją lub kwarantanną.
 

Grażyna Pełka

Polish English French German Italian Russian

 

 

 

 

Losowe zdjęcie

Osób online

Odwiedza nas 858 gości oraz 0 użytkowników.

Firmy przyjazne szkole














 



 


 




PPUH Zakład Krawiecki S.C. Margo


Meble i wyroby z drewna E.Kołodziej


Pług - Spółdzielnia Pracy Handlowo - Produkcyjna


Firma Budowlana EFEKT S.c.


AS-PART firma handlowo-usługowa Joanna Baran

 
Norėdami būti sveiki, laimingi ir sėkmingi, svarbu žinoti daug naudingų patarimų ir triukų, kurie padės jums kasdieniame gyvenime. Mūsų svetainėje rasite įvairių lankyti, su kulinarija, sodininkyste ir naudingomis naujienomis susijusias nuorodas. Tai puikus būdas pagerinti savo gyvenimo kokybę ir pasimokyti kažką naujo! Slaptas ingredientas, kurio dar 4 svarbūs dalykai, kurie padės išsaugoti sveikus inkstus: Tai Storų plaukų Neišmeskite bulvių odelės! 5 buitiniai panaudojimo būdai, Nuostabiai skanus Netikėtas papildomas ingredientas, Egzotiškas vaisius, 5 sporto klubo įpročiai, kurių Kaip išvengti pelėsio bute: paprasti patarimai ilgam Kviečių miltų blynai su pienu: namų šeimininkių receptų Greito mėsos troškinio receptas per 30 minučių Kaip tinkamai maitinti rožes ir Kaip atpažinti depresiją nuo įprasto nuovargio? Blyneliai: šefas atskleidžia tešlos Devynios moterų daromos Skanus ir labai šokoladinis: konditerijos "Dixie" програма здобула престижну нагороду "Workspace Digital Awards'24 Ortodontija: šiuolaikiniai sąkandžio korekcijos Kaip pagaminti skanią sriubą be daržovių gaidžių: 5 patarimai iš virtuvės meistro" "10 būdų, kaip išnaudoti laisvą laiką savo sode: nuožmiems darbams" "Kaip išsaugoti vaisius ir daržoves iki žiemos: 7 patarimai nuo patyrusios sodininkės" "5 puikūs būdai, kaip panaudoti perteklines daržoves ir vaisius: išmintinga virtuvės apdaila" "Kaip pasigaminti savo komposterį: 6 paprasti žingsniai iš darytojo namų kieme