Szkoła Promująca Zdrowie

       „Tropem witamin”

 

  

Zapraszamy wszystkich chętnych uczniów Zespołu Szkół Technicznych im. Bohaterów Września 1939 r. do udziałuw konkursie na prezentację multimedialną dotyczą zdrowego żywienia pod hasłem: ” Tropem witamin”.

Cele konkursu:

1. Rozwijanie zainteresowań uczniów witaminami oraz problemami zdrowego żywienia
2. Motywowanie uczniów do rozwijania swoich pasji i zainteresowań.
3. Edukacja prozdrowotna i promowanie zdrowego odżywiania
4. Stwarzanie możliwości rywalizacji, wykazanie się wiedzą i umiejętnościami w zakresie przygotowania prezentacji konkursowej.

Organizacja konkursu:

Prace konkursowe należy przesyłać w terminie od 15 marca 2024 r.  do 08 kwietnia 2024 r. na adres mailowy:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Wyniki, w postaci listy nazwisk i punktacji zostaną umieszczone na stronie internetowej szkoły i wywieszone  przed salą 20 .

Laureaci konkursu otrzymają dyplomy i symboliczne nagrody rzeczowe.

Zapraszamy do udziału w konkursie.

Szczegóły w regulaminie.

 

Organizatorzy:

Elżbieta Gut, Dorota Markusiewicz

 

Regulamin konkursu „Tropem witamin”

 

 

1. Każdy uczeń może zgłosić jedną pracę konkursową. Prace powinny być wykonane samodzielnie.

2. Przygotowane i przesłane przez Uczestników prezentacje będą oceniane według kryteriów określonych w niniejszym Regulaminie, przez Komisję Konkursową, która wyłoni trzech laureatów Konkursu. Będą to Uczestnicy, którzy otrzymają najwyższą liczbę punktów za prezentację multimedialną.

3. Praca konkursowa powinna spełniać następujące kryteria ogólne:

a. rozmiar – praca powinna być wykonana w programie PowerPoint i zawierać od 15 do maksymalnie 20 slajdów,

b. forma i technika – prezentacja multimedialna,

c. praca powinna być wykonana samodzielnie, pierwszy slajd z metryczką, imieniem i nazwiskiem ucznia, podaniem klasy i szkoły (technikum, szkoła branżowa)

4. Prezentacja multimedialna powinna również spełnić kryteria szczegółowe i obejmować następujące zagadnienia:

 - omówienie witamin oraz ich funkcji w organizmie człowieka,

- przedstawienie  produktów żywnościowych, które są najbogatszym źródłem witamin,

- omówienie błędów żywieniowych i ich następstw dla zdrowia człowieka,

- omówienie sposobów konserwacji żywności z zachowaniem witamin.

5.  OCENA PRAC KONKURSOWYCH

a. zgodność pracy z tematyką konkursu (0 – 5 punktów),

b. oryginalność i kreatywność w ujęciu tematu (0 – 5 punktów),

c. sposób ujęcia tematu (0 – 5 punktów),

d. walory artystyczne, m.in. kompozycja, kolorystyka, technika wykonania (0 – 5 punktów).

 

6. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi po 20 kwietnia 2024 r.

Polish English French German Italian Russian

 

 

 

 

Losowe zdjęcie

Osób online

Odwiedza nas 958 gości oraz 0 użytkowników.

Firmy przyjazne szkole














 



 


 




PPUH Zakład Krawiecki S.C. Margo


Meble i wyroby z drewna E.Kołodziej


Pług - Spółdzielnia Pracy Handlowo - Produkcyjna


Firma Budowlana EFEKT S.c.


AS-PART firma handlowo-usługowa Joanna Baran