Regulamin korzystania z bezprzewodowej sieci Wi-Fi na terenie Zespołu Szkół Technicznych w Kolbuszowej.
§1
Sieć bezprzewodowa, zwana dalej siecią ZST jest siecią komputerową służącą do bezprzewodowego i darmowego dostępu do Internetu na terenie budynków ZST Kolbuszowa.
§2
- W celu uzyskania połączenia z siecią bezprzewodową należy wybrać identyfikator sieci SSID: ZST - uczen, hasło: uczenzst
- Do podłączenia z siecią wymagane jest posiadanie urządzenia z interfejsem sieci bezprzewodowej zgodnym ze standardem IEEE 802.11a/b/g/n pracującym w paśmie ISM 2,4GHz lub 5GHz.
- Dostęp do sieci wymaga podania hasła.
- Dla połączeń w sieci prowadzona jest retencja danych telekomunikacyjnych.
§3
Użytkownik sieci ZST zobowiązuje się do:
- wykorzystywania sieci wyłącznie do działań zgodnych z prawem,
- przesyłania i udostępniania treści, które nie naruszają prawa i nie są przedmiotem ochrony własności intelektualnej nie należącej do użytkownika,
- nie przesyłania i nie udostępniania treści mogących naruszyć czyjeś dobra osobiste,
- nie wykorzystywania dostępu w celu masowego rozsyłania treści reklamowych,
- nie rozpowszechniania wirusów komputerowych mogących uszkodzić komputery innych użytkowników sieci,
- stałej kontroli antywirusowej swojego komputera.
§4
Użytkownik naruszający zasady niniejszego regulaminu może zostać pozbawiony okresowo lub całkowicie dostępu do w/w sieci, a w szczególności za:
- omijanie zabezpieczeń stosowanych przy dostępie bezprzewodowym,
- udostępnianie oraz pobieranie z sieci materiałów chronionych prawami autorskimi ( oprogramowanie, filmy, muzyka itp.) i pornograficznych,
- wszelkie inne działanie użytkownika, które może zostać uznane za potencjalnie niebezpieczne dla funkcjonowania sieci.
§5
Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność prawną i finansową za szkody spowodowane jego działalnością z użyciem sieci.
§6
W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się powszechnie obowiązujące w tym zakresie przepisy prawa.
Korzystając z sieci ZST, użytkownik zgadza się z treścią powyższego regulaminu.
Opracował:
Marek Wilk